هنرستان انفورماتیک | اولین هنرستان کامپیوتر در ایران تاسیس 1373- فنی و حرفه ای - پسرانه

آدرس شعبه مرکزی: شهرک غرب - خیابان سیمای ایران - روبروی کوچه هفتم
88372521

چگونه درایو DVD لپ تاپ را با حافظه SSD تعویض کنیم

حافظه‌های SSD در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی میان کاربران پیدا کرده‌اند که البته یکی از دلایل آن، کاهش قیمت در مقایسه با گذشته است. برخی از کاربران نمی‌خواهند هارد دیسک خود را با حافظه SSD تعویض کنند و بجای اینکار به سراغ تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ خود می‌روند. تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد دیسک یا حافظه SSD راهکاری مناسب برای افزایش سرعت سیستم یا دسترسی به فضای ذخیره‌سازی بیشتر است.

اکثر ما دیگر از دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ خود استفاده نمی‌کنیم و بجای آن برای انتقال دیتا به سراغ فلش یا هارد اکسترنال می‌رویم، البته برخی تولیدکنندگان آن را از برخی محصولات خود حذف کرده‌اند. با این وجود اکثر آن‌ها همچنان میزبان دی‌وی‌دی رایتر هستند.

این احتمال وجود دارد که بجای دی‌وی‌رایتر بخواهید به حافظه SSD برای افزایش سرعت سیستم خود یا یک هارد دیسک جدید برای فضای ذخیره‌سازی بیشتر دسترسی داشته باشید.

تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد یا حافظه SSD کار چندان دشواری نیست و می‌توانید با چندین قدم ساده، به هارد دوم یا حافظه SSD از نوع ۲.۵ اینچی دسترسی پیدا کنید.

تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد یا حافظه SSD

تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد یا حافظه SSD یک فرایند ساده است، با این حال به چندین وسیله به شرح زیر نیاز دارید:

  • یک براکت هارد یا کدی (Caddy)
  • یک پیچ‌گوشتی
  • یک اهرم پلاستیکی
  • دستگاه چسب حرارتی (البته اجباری برای آن وجود ندارد)

پس از تهیه تجهیزات بالا باید چندین قدم زیر را انجام دهید:

  • فضای ذخیره‌سازی جدیدتان را خریداری کنید که می‌تواند هارد HDD یا حافظه SSD باشد.
  • دی‌وی‌دی رایتر را جدا کنید.
  • هارد جدید را درون براکت قرار دهید.
  • براکت یا کدی هارد را وارد سیستم کنید.

اگر دست به چنین کاری زدید، می‌توانید با خرید یک محفظه مناسب از دی‌وی‌دی رایتر خود به عنوان یک ابزار خارجی هم استفاده کنید و با اتصال به لپ‌تاپ خود، همچنان بتوانید محتوای درون دی‌وی‌دی‌ها را ببینید. در ادامه مراحل تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد یا حافظه SSD را مرور می‌کنیم.

قدم اول: براکت هارد یا کدی بخرید

براکت هارد یا کدی جایگزین دی‌وی‌دی رایتر در لپ‌تاپ می‌شود و با استفاده از آن می‌توانید به هارد دوم یا حافظه SSD دسترسی پیدا کنید. در حالی که لپ‌تاپ‌ها طراحی متفاوتی دارند، برای تعویض آن‌ها با یک استاندارد روبه‌رو هستیم، برای مثال کانکتورهای رم یا هارد دیسک مشابه هستند. علاوه بر این، تقریبا تمام دی‌وی‌دی درایوها ابعاد و شکل یکسانی دارند و می‌توانید به راحتی کدی را جایگزین آن کنید.

Hard-Caddy

انواع مختلف کدی در بازار وجود دارد که با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسند. با توجه به نیاز خود یکی از آن‌ها را تهیه کنید.

قدم دوم: هارد دیسک یا حافظه SSD بخرید

در این بخش به یک سوال مهم می‌رسیم: به هارد دیسک نیاز دارید یا حافظه SSD؟ اگر سرعت بالا مدنظرتان است، باید به سراغ حافظه SSD بروید، اما اگر تنها می‌خواهید به فضای ذخیره‌سازی بیشتری دسترسی داشته باشید، با هزینه کمتر یک هارد دیسک بخرید.

SSD

با توجه به نیاز و البته بودجه خود یکی از آن‌ها را خریداری کنید. برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که اکثر آن‌ها سرعت مشابهی را در اختیارتان قرار می‌دهند و دوام تقریبا یکسانی دارند. اگر به دنبال حافظه SSD بسیار پرسرعت و با ظرفیت بالا باشید، باید هزینه زیادی پرداخت کنید. در حالت کلی حافظه SSD سرعت سیستم شما را بطور چشمگیری افزایش می‌دهد.

قدم سوم: جداسازی دی‌وی‌دی رایتر از لپ‌تاپ

جداسازی دی‌وی‌دی رایتر کار چندان دشواری نیست، هرچند اینکار به مدل لپ‌تاپ و سازنده آن هم بستگی دارد. با این حال روش استاندارد به شرح زیر است:

  1. یک حوله روی میز قرار دهید.
  2. لپ‌تاپ خاموش خود را بطور برعکس روی حوله قرار دهید.
  3. پیچ قفل دی‌وی‌دی درایو را پیدا کنید. این پیچ معمولا در مرکز لپ‌تاپ به چشم می‌خورد و یک آیکون DVD کوچک هم در کنارش وجود دارد.
  4. این پیچ را باز کنید.
  5. درایو اپتیکال را خارج کنید.

muo-diy-hdd-in-dvd-bay-unscrew

برخی لپ‌تاپ‌ها از سیستم دکمه فشاری برای دی‌وی‌دی رایتر بهره می‌برند که جداسازی آن‌ها مشابه جدا کردن باتری است. در برخی مواقع برای جداسازی دی‌وی‌دی رایتر به وسیله دیگری مانند یک کارت اعتباری یا چاقوی پلاستیکی نیاز خواهید داشت، البته نباید در اینکار با مقاومت مواجه شوید و به زور بخواهید آن را خارج کنید.

muo-diy-hdd-in-dvd-bay-remove

با احتیاط بخش جلویی دی‌وی‌دی رایتر را جدا کنید چرا که برای براکت هارد به آن نیاز خواهید داشت. علاوه بر این با دو پیچ برای نگهداری دی‌وی‌دی رایتر روبه‌رو می‌شویم که می‌توانید از آن‌ها برای قرارگیری براکت هارد استفاده کنید.

muo-diy-hdd-in-dvd-bay-fascia-off

قدم چهارم: نصب هارد دیسک یا SSD درون کدی

این قدم بسیار ساده است و تنها کافیست هارد دیسک یا SSD جدید را از جعبه خارج کنید و درون کدی قرار دهید.muo-diy-hdd-in-dvd-bay-caddy

با توجه به نوع کدی، شاید چندین پیچ در اختیارتان قرار بگیرد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید هارد را درون براکت محکم کنید. از تراز بودن پیچ‌ها با کدی مطمئن شوید، چرا که در غیراینصورت کدی وارد لپ‌تاپ نمی‌شود.

قدم پنجم: نصب کدی درون لپ‌تاپ

قدم آخر برای تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد دیسک یا حافظه SSD، قرارگیری کدی درون آن است. ابتدا بخش جلویی دی‌وی‌دی رایتر را به کدی وصل کنید. از آنجایی که دکمه خروج یا Eject باید در موقعیت مشخصی قرار بگیرد، بخش جلویی دی‌وی‌دی رایتر را به سادگی به جلوی کدی متصل کنید. اگر در این فرایند با شکستگی مواجه شدید، مجبورید به سراغ چسب حرارتی بروید.

muo-diy-hdd-in-dvd-bay-fascia-on

پس از اینکار، کدی را درون لپ‌تاپ خود قرار دهید و از پیچ امنیتی برای تثبیت موقعیت آن استفاده کنید، همان پیچی که برای جداسازی دی‌وی‌دی رایتر باز کردید. با انجام تمام این اقدامات یک فضای ذخیره‌سازی در اختیارتان قرار می‌گیرد که البته قبل استفاده، آن را فرمت کنید.

muo-diy-hdd-in-dvd-bay-insert

استفاده مجدد از دی‌وی‌دی رایتر

جداسازی دی‌وی‌دی رایتر از لپ‌تاپ به معنای عدم استفاده از آن نیست و شما می‌توانید با خرید یک محفظه، آن را به وسیله کابل به کامپیوتر خود وصل کرده و مورد استفاده قرار دهید.

با چندین قدم ساده بالا تعویض دی‌وی‌دی رایتر لپ‌تاپ با هارد دیسک یا حافظه SSD ممکن می‌شود و البته می‌توانید از دی‌وی‌دی رایتر به عنوان یک وسیله خارجی هم استفاده کنید.

معرفی رشته شبکه و نرم افزار رایانه

ثبت نام در هنرستان هوشمند انفورماتیک تهران